Wilma-Emilia Kuosa

 Wilma-Emilia Kuosa Ladda en bild som kan publiceras

© Jean-Claude Néron

Helsinki

Författarbesök
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen kirjoittava tanssitaiteilija ja esityksissäni lihallistan tekstini yhteiseksi kokemukseksi.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Missä on paikka sille mitä ei saada sanotuksijoka jyskyttää siellä minne ei sanat yllä?Sinne minne on vaikea katsoaeikä askeleet meinaa uskaltaatarvitaan lisä tilaajotta lempeys valtaisi senkinriisuen häpeän seitinWilma-Emilia Kuosan teokset rakastavat rikotut sielut ehjiksi. Wilma-Emilia on freelance kirjoittaja, koreografi, tanssija, tanssinopettaja ja runoilija Helsingistä. Hän on opiskellut jazztanssin erityisosaajaksi Ranskassa, saavuttaen sekä tanssijan että tanssinopettajan pätevyydet pääaineenaan jazztanssi.Kuosan esikoisrunoromaani Titaanisydämen anatomia ilmestyi 2020 Basam Booksilta. Sen jatko-osa Häkkiooppera julkaistaan syksyllä 2022. Runoromaaniin perustuvan Häkkiooppera-esityksen ensi-ilta on KokoTeatterissa 14.9.2022.Wilma-Emiliaa kiinnostaa poikkitaiteellinen toiminta, jossa liike ja teksti kohtaavat. Etenkin raja-aitojen kaataminen eri aiheiden ja taiteenalojen välillä sytyttää Wilma-Emilian.

Vad jag gör under besöken

Minua kiinnostaa henkilökohtaisten kokemusten muuntaminen tekstiksi. Arat aiheet tuottavat kokemukseni mukaan väkevimmät tekstit, jotka herkistävät kuulijansa vaikeankin teeman äärelle.

Työpajoissa motivoin löytämään sanoja omille kokemuksille sellaisella tavalla, joka auttaa ymmärtämään oman roolin tapahtumissa. Minulla on sarja yksinkertaisia harjoitteita, jotka auttavat kenet vain kiinni kirjoittamiseen. Johdatan pehmein keinoin myös runon maailmaan, tarpeesta riippuen. Esimerkiksi miten koulukiusaamiseen puuttumatta jättäminen voi vaikuttaa kiusatun elämään? Häpeän ja syyllisyyden purkaminen on minulle tärkeä osa kirjoittamista.

Koulutukseltani olen tanssipedagogi, joten pidän mielelläni kaksiosaisen työpajan, jonka toisessa osassa omat tekstit muutetaan liikkeeksi.

Avaan mielelläni omaa prosessiani siitä miten tekstistä tulee esitys näyttämölle.

Inspiroidun uusista ideoista eli saa rohkeasti ehdottaa uutta yhteistyötä!

Produktion

Titaanisydämen anatomia, 2020, Basam Books
Häkkiooppera, 2022, Basam Books