Mia
Kankimäki

 Mia Kankimäki Ladda en bild som kan publiceras

© Tommi Tuomi / Otava

Helsinki

Författarbesök
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket om författaren

Logga in för att boka ett författarbesök

Ställen för uppträdanden

Gymnasium , Yrkesskola , Universitet , Bibliotek , Kulturcentrum eller -institution , Företag , Förening , Församling , Kulturevenemang , Fest eller privat tillställning

Landskap

Nyland

Beskrivning

Itselleni määrittelemä toimenkuva on kirjallinen tutkimusmatkailu. Olen opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa, valmistunut filosofian maisteriksi ja työskennellyt pitkään eri kustantamoissa mainos- ja kustannustoimittajana. Vuonna 2010 jätin päivätyöni ja lähdin Kiotoon etsimään tuhat vuotta sitten elänyttä japanilaista hovinaista ja kirjailijaa Sei Shonagonia, ja kirjoitin matkasta esikoisteokseni ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” (Otava, 2013). Toisessa kirjassani ”Naiset joita ajattelen öisin” (Otava, 2018) matkustan inspiroivien historiallisten naisten jäljillä Afrikassa, Italiassa ja Japanissa. Kirjani liikkuvat tieto- ja kaunokirjallisuuden rajamailla, ja yhdistelen niissä henkilökohtaista matkapäiväkirjaa, historiatietoa ja kaunokirjallisia elementtejä. Intohimonani on uppoutua vieraisiin kulttuureihin, ja olen kiinnostunut erityisesti naisten yhteisistä kokemuksista, jotka ylittävät historiallisen ajan ja kulttuurin rajat.

Vad jag gör under besöken

Kerron teoksistani ja niiden syntyprosesseista haastattelujen muodossa, ja vastaan mieluusti kuulijoiden kysymyksiin. Aiheet voivat liittyä niin tutkimusmatkoihini, kirjojeni esittelemiin historiallisiin naisiin kuin itse kirjoittamiseen ja kirjailijana työskentelyyn. Myös lukupiireihin osallistun mielelläni. Koska kerään kirjoitusmateriaalini matkustamalla, olen melko paljon poissa Suomesta, mutta tällöin virtuaalivierailut ovat mahdollisia: samalla tarjolla on pieni kurkistus kulloisellekin matkalle.

Produktion

Naiset joita ajattelen öisin, Otava 2018
Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, Otava 2013