Sinimaaria Kangas

 Sinimaaria Kangas Ladda en bild som kan publiceras

© Lucia Stenger / Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Kirkkonummi

Författarbesök
Föreläsningar

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Lågstadium , Gymnasium/yrkesskola , Daghem/förskola , Högstadium

Beskrivning

Kirjailija ja toimittaja, joka loikkii notkeasti asiatekstistä kaunokirjallisuuteen. Eläimet ja ruoantuotanto ovat leimanneet niin tietokirjojani kuin romaanejani tavalla tai toisella.

Tätä nykyä olen keskittynyt asiatekstin suhteen lihantuotantoon niin eläinten hyvinvoinnin kuin ympäristökestävyyden ja reilun kaupan kannalta. Artikkeleiden lisäksi olen julkaissut aiheesta Eettisen lihansyönnin käsikirjan, joka käsittelee myös metsästystä, kala- ja maitotaloutta sekä hyönteissyöntiä. Olen käynyt puhumassa lihaetiikasta kouluissa ja saanut uskoa tulevaisuuteen nuorten fiksun pohdiskelevasta asenteesta.

Muu tuotantoni kattaa muun muassa nuorille aikuisille suunnatun romaanin ja tietoteoksen keppihevosharrastuksesta, jonka kirjoitin yhdessä tyttäreni kanssa.

Vad jag gör under besöken

Puhun lihantuotannosta muun muassa eläinten hyvinvoinnin ja ympäristökestävyyden näkökulmasta – tuottajan osaa unohtamatta. Käsittelen mielelläni eläimiin ja ruoantuotantoon liittyviä eettisiä kysymyksiä laajemminkin.

Esitykseni kattaa runsaasti kuvamateriaalia ja otteeni on mieluusti keskustelevaa. Pidän siitä, että etenkin nuoret haastavat sanani ja esittävät asioista oman näkemyksensä.

Puhun mielelläni myös kirjoittamisesta yleensä – niin tieto- kuin kaunokirjallisuuden saralla. Olen lisäksi pitänyt tyttäreni kanssa havainnollisia tietoiskuja keppihevosharrastuksesta.

Produktion

Eettisen lihansyönnin käsikirja, Aula & Co 2017
Sielunhevonen, Into Kustannus 2017
Keppareiden kyydissä, Aula & Co 2016 ja 2018