Juha
Jyrkäs

Ställen för uppträdanden

Lågstadium , Högstadium , Arbetarinstitut , Universitet , Kulturcentrum eller -institution , Företag , Fest eller privat tillställning

Landskap

Nyland

Beskrivning

Olen kirjailija, muusikko ja toimittaja, joka ammentaa tarinoihin, runoihin ja lauluihin vaikutteita suomalaisesta ja suomalais-ugrilaisesta kansanperinteestä, spekulatiivisesta fiktiosta ja heavy metal -musiikista. Esikoisrunoelmani Ouramoinen ilmestyi vuonna 2014. Lisäksi soitan sähkökanteletta useissa enemmän tai vähemmän raskaampaa rockia soittavissa yhtyeissä. Sanoitan myös eri heviyhtyeille ja teen omaakin musiikkia.

Vad jag gör under besöken

Puhun vierailuillani kirjoittamisprosessista, vaikutteistani sekä ylipäätään minua inspiroivista asioista. Aika lailla laidasta laitaan olen valmis puhumaan, sillä minua kiinnostavat monet asiat.

Lausun mielelläni runojani sekä luen tarinoitani, tai otteita niistä.

Opetan kalevalamittaista runoutta, eli nelipolvitrokeeta. Haluan välittää ikivanhaa runomuotoamme eteenpäin ja osoittaa, että se ei ole mikään kivireki, vaan että se on elävää, modernia taidetta, joka sopii yhteyteen kuin yhteyteen. Sillä voi esim. tehdä rock-sanoituksia ja sitä voi kirjoittaa vaikka slangilla.

Jos halutaan mukaan musiikkiesitystä, voin lausua runojani sähkökanteleen kanssa.

Produktion

RUNOTEOKSET
Ouramoinen, Salakirjat 2014

ÄÄNIKIRJAT
Kainoan musta linna, osa 2, Tajunta Media 2014
Kainoan musta linna, osa 1, Tajunta Media 2013

TOIMITUSTYÖT
Hei, rillumapunk! yhdessä Shimo Suntilan kanssa, Kuoriaiskirjat 2015
Ja hän huutaa -splatterpunk -antologia, yhdessä Tuomas Salorannan kanssa, Tajunta Media 2014

MUUTA
Näiden lisäksi minulta on julkaistu useita novelleja eri antologioissa ja spefialan lehdissä. Musiikin saralla olen julkaissut kaksi äänilevyä, Tevana3 -yhtyeen kanssa levyn "Mieron tiellä" (2011) ja Poropetra -yhtyeen kanssa levyn "Sinihirwi" (2007). Lisäksi sanoitan folk metal -yhtye Korpiklaanille sanoituksia.