Sini Helminen

 Sini Helminen

© Mikko Helminen

Helsinki

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Sini Helminen (s. 1987) on syntyjään hollolalainen kirjallisuustieteen maisteri, lasten ja nuorten kirjastonhoitaja ja kirjavinkkari. Hän pukeutuu yksinomaan siniseen ja on saanut nimensä sinipiikojen mukaan.

Nykyisin hän asuu Helsingissä ja kirjoittamisen lisäksi viettää YA-kirjallisuuden parissa aikaa myös tubettamalla yhdessä kirjailija Elina Pitkäkankaan kanssa. Heidän YA-kirjallisuuteen keskittyvä YouTube-kanavansa on nimeltään For YA. Kirjallisuuden lisäksi Helminen harrastaa musikaaliteatteria ja historiallisia tansseja.

Vad jag gör under besöken

Olen paitsi nuortenkirjailija myös lasten- ja nuortenkirjavinkkari. Voin siis joko puhua kirjoittamisesta, kirjoistani ja kirjailijuudesta tai pitää kirjavinkkauksen. Vinkkaan työssäni koululaisia ensimmäisestä luokasta lukiolaisiin ja tunnen sekä klassikot että uusimmat uutuudet. Omissa kirjoissani käytän kotimaista kansanperinnettä ja olen hyvin perehtynyt fantasiakirjallisuuteen.

Olen opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, joten luennointi lasten- ja nuortenkirjallisuudesta, kirjavinkkauksesta, YA:sta tai fantasiakirjallisuudesta luonnistuu. Lastenkirjastonhoitajana olen myös järjestänyt elämyksellisiä kirja- ja satuseikkailuja sekä työpajoja.

Produktion

Väkiveriset-sarja
1. Kaarnan kätkössä, Myllylahti 2017
2. Kiven sisässä, Myllylahti 2017
3. Veden vallassa, Myllylahti 2018
4. Maan povessa, Myllylahti 2019