Katariina Heikkilä

 Katariina Heikkilä Ladda en bild som kan publiceras

© Noora Karlsson

Tampere

Författarbesök
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kirjoitan yhteiskunnallista scifiä ja fantasiaa realistisella otteella.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Beskrivning

Olen Katariina Heikkilä, esikoiskirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Esikoisromaanini Punainen nyrkki (Aula & co) julkaistiin vuonna 2019. Voitin Nova-kirjoituskilpailun vuonna 2017, sain kunniamaininnan Portti-kirjoituskilpailussa vuonna 2019, ja novellejani on julkaistu spekulatiiviseen fiktioon keskittyvissä lehdissä. Kirjoitan yhteiskunnallista fantasiaa ja scifiä realistisella otteella ja käsittelen teksteissäni meidän maailmassammekin relevantteja ja ajankohtaisia teemoja, kuten kansainvälistä politiikkaa, energiapolitiikkaa ja sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Olen ollut esiintymässä mm. kirjastossa, Finnconissa ja kirjoituskurssilla. Olen rento, helposti lähestyttävä ja keskusteleva esiintyjä.

Vad jag gör under besöken

Voin tulla kertomaan kirjailijan työstä ja kirjoittamisesta yleensä. Olen erityisen kiinnostunut fantasian ja scifin kirjoittamisesta, fiktiivisten maailmojen rakentamisesta ja siihen liittyvästä taustatutkimuksesta.

Vedän kirjoituspiiriä ja olen jäsenenä arvostelupalvelussa, joten minulla on runsaasti kokemusta palautteen antamisesta toisten teksteistä. Varsinainen kirjoittamisen opettaja en ole, mutta voin järjestää kirjoituspiirityyppisen työpajan, jossa osallistujat saavat palautetta novelleista tai romaanikatkelmista.

Produktion

Punainen nyrkki, Aula & co 2019