Tua Harno

 Tua Harno Ladda en bild som kan publiceras

© Jonne Räsänen

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen kirjailija ja käsikirjoittaja, joka nauttii päästessään puhumaan kirjoista ja kulttuurista, ja kaikesta siitä,mikä on tärkeää juuri nyt

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen helsinkiläissyntyinen kirjailija, joka on valmistunut maisteriksi Teatterikorkeakoulusta ja oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Kirjoitan päätoimisesti sekä proosaa että käsikirjoituksia, minkä lisäksi opetan erilaisia kirjoittamiseen liittyviä kursseja (elokuva, draama, proosa ja tv): niin nuorille kuin varttuneemmillekin osallistujille.

Esiintyjänä olen rento ja puhelias, ja pidän uusien ihmisten kohtaamisesta.  Olen avoin erilaisille toiveille koskien mahdollista esitelmän tai puheen aihetta, ja myös erilaiset haastattelu- tai juontotehtävät onnistuvat.

Born and based in Helsinki, I’m a writer of novels and movies. I also teach both manners of writing in various courses. I’m enthusiastic and talkative, and really like meeting new people and hearing what they have to say about books and culture. I’m also open to interviewing and hosting events.

Vad jag gör under besöken

Pyrin aina luomaan kannustavan ilmapiirin, jossa ihmiset uskaltavat kysyä ja keskustella esiinnyinpä sitten pienelle tai suurelle yleisölle. Pienryhmissä teetän mielelläni lyhyitä kirjoitustehtäviä, joiden pohjalta keskustelua on rikastuttavaa käydä.
Luentotilanteissa käytän powerpoint-dioja, jotta esitelmää olisi helppo seurata.

Puhun mielelläni kirjoittamisesta ammattina, kirjojeni taustatutkimuksesta, kuten myös kirjoittamisen monialaisesta kentästä samoin kuin elokuvista ja tv-sarjoista ja niiden merkityksestä. Lukeminen ja kirjoittaminen, kirjastot ja koulu opettajineen ovat olleet elämässäni hyvin tärkeitä tukipylväitä. Olen iloinen päästessäni kertomaan niiden merkityksestä.

Produktion

Ne jotka jäävät (2013, Otava)
Oranssi maa (2015, Otava)
Kylmän sodan tytär (2020, Otava)

Ollaan vapaita -elokuvakäsikirjoitus (2015, Pohjola-filmi)