Siiri
Enoranta

Ställen för uppträdanden

Högstadium , Gymnasium , Yrkesskola , Arbetarinstitut , Universitet , Bibliotek , Kulturcentrum eller -institution , Förening , Kulturevenemang

Landskap

Birkaland

Beskrivning

Tamperelainen palkittu kirjailija, joka kirjoittaa ennakkoluulotonta proosaa genrerajoista välittämättä, kohderyhmää rajaamatta, ennen kaikkea ihmisille. Suurin osa Enorannan tuotannosta sopii fantasiakirjallisuuden määritelmään. Kirjojen teemoja ovat esimerkiksi seksuaalivähemmistöjen representaatio, pasifismi, feminismi, luonnonsuojelu, rakkaus monissa muodoissaan, kuolema, valtasuhteet ja syyllisyys.

Vad jag gör under besöken

En ole aiemmin tehnyt kouluvierailuja, mutta olen tottunut esiintymään kirjamessuilla ja kirjastovierailuilla. Olen itsevarma ja iloinen esiintyjä, kunhan tiedän, että yleisö on kiinnostunutta - siksi aloittaisin kouluvierailut mielelläni esimerkiksi luovan kirjoittamisen ryhmien tai valinnaisten äidinkielenkurssien vierailuista, jos sellaisia on tarjolla. Kerron mielelläni kirjojeni syntyprosessista ja työskentelytavoistani kirjailijana, unelmieni toteuttamisesta ja ahkeruuden tärkeydestä kirjailijantyössä.

Produktion

Tulossa: Tuhatkuolevan kirous, WSOY, 8/2018
Josir Jalatvan eriskummallinen elämä, Robustos 2017
Surunhauras, lasinterävä, WSOY 2015
Nokkosvallankumous, WSOY 2013
Painajaisten lintukoto, WSOY 2012
Gisellen kuolema, Robustos 2011
Nukkuu lapsi viallinen, Robustos 2010
Omenmean vallanhaltija, Robustos 2009