Maijaliisa Dieckmann

 Maijaliisa Dieckmann Ladda en bild som kan publiceras

Porvoo

Författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Olen kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjoja, monet niistä historiallisia romaaneja sekä alakouluikäisille tarkoitettuja seikkailukirjoja (Svarttis-sarja, Mummo Mutikaisen ja Ville Romusen seikkailut). Aikuisille olen kirjoittanut elämänhallintaan liittyviä tietokirjoja ja viimeksi muistelmani, joissa on paljon Loimaaseen, Turkuun ja Naantaliin sekä nykyiseen asuinpaikkaani Porvooseen liittyvien tapahtumien ja henkilöitten historiaa. Paljon myös lastenkulttuurin asioita.

Vad jag gör under besöken

Koululaisvierailuilla kerron yleensä paikkakunnan historiaan liittyviä tarinoita tai jos on kyse 5 - 6 luokista, niistä kirjoistani, joiden aikakausista koulussa juuri luetaan.
Aikuisten tilaisuuksissa kerron tällä hetkellä muistelmieni tapahtumien kautta Suomen lähihistoriasta.

Produktion

Olen kirjoittanut yli 70 kirjaa. Lastenkirjoista viimeisimmät ovat Ville Romusen ja mummo Mutikaisen seikkailut esim. Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Porvoossa, Naantalissa. Kevätkaudella ilmestyvä Ville Romunen ja Sibeliuksen kadonnut laulu tapahtuu Tuusulan rantatien varrella ja kertoo sekä Aleksis KIvestä että Sibeliuksesta.
Aikuisten kirjoista viimeisimmät Kun toinen on poissa - yksin jääneen selviytymisen keinot sekä Kirja ja lettupannu - lastenkirjailija muistelee.